Start

Wie is wie?

Corin Tholen:

Corin maakt sinds 2011 met veel plezier deel uit van het Rosamunde Kwintet.
Zingen is haar grote passie. Ze treedt solo op met liederen, opera en operette en verzorgde diverse solopartijen bij koren.Corin zingt in een aantal vocale ensembles, waarbij de muziek varieert van muziek uit de vroege Middeleeuwen tot werk van hedendaagse componisten. Ze vond in de alt/mezzo Sylvia Schlüter een uitstekende zangdocente en wordt nog altijd door haar gecoacht. Daarnaast volgt ze masterclasses bij Nelly Miricioiù (Opera), Irene Maassen (Opera, Lied), Peter Bording (Nederlands Operette Theater) en Sylvia Schlüter (Oratorium) en zanglessen en workshops bij Jitske Steendam, Jan Joost van Elburg (kwartet), Marius van Altena (polyfonie) en Alberto ter Doest (Estill Voice Training System). Ze was lid van diverse projectkoren o.l.v. Oane Wierdsma, Peter Dijkstra, Louis Buskens, Geert Janvan Beieren Bergen en Henegouwen, Leendert Runia, André Cats en Wilma ten Wolde.Corin werkte o.a. als logopediste en docent Stem aan een Jeugd Theaterschool.Hiltje Kamminga:

Hiltje Kamminga is een mezzosopraan met een jarenlange zangervaring. Als kind zong zij al solo in de kerk. Sinds haar studententijd zingt zij in koren. De laatste jaren zingt zij bij de Noordelijke Polyfonisten, een koor dat zich bezig houdt met oude muziek. Ook maakt zij deel uit van een octet en zingt zij af en toe solo. Soms maakt ze ook een uitstapje naar andere koren, zoals Plenum en het Nieuw Groninger Bachkoor. Lange tijd heeft zij gezongen met de pianist, Martijn Jager. Zij heeft zangles gehad bij Maria Westerhuis en Renate Klumper en heeft op dit moment zangles bij Cobien Nieuwpoort.

Sinds december 2014 maakt zij deel uit van Cantarosa.Karel Eggen:

Karel Eggen heeft een lyrische tenor en gebruikt deze  regelmatig sinds zijn eerste zangles in 1999 bij Janet Kuipers te Groningen. Hij zong o.a. de hoofdrol in een zangspel over Franciscus van Assisi, geschreven door Willem Harsta en zong de tovenaarsrol in een Nederlandse bewerking (door eveneens Willem Harsta) van Purcel's Opera "Dido and Aeneas". Tussen 2002 en 2015 zong hij bij het kamerkoor Moderato Cantabile. Bij diverse uitvoeringen van de "Vespers" van Rachmaninoff zong hij de tenor solopartijen. Hij zingt regelmatig mee met het Vocaal ensemble Groningen o.l.v. Wilfred Reneman, de Lutherse Bachacademie o.l.v. Tymen Jan Bronda en het Noord Nederlands Concertkoor van het NNO. Karel heeft sinds 2002 zangles bij Nana Tchikhinashvili. Hij zingt sinds 2008 bij Cantarosa (toen nog: Rosamunde Kwintet). De wekelijkse repetitie is voor Karel “het snoepje van de week”, omdat hij ontzettend geniet van de gelijkwaardige samenwerking bij het samenstellen, repeteren en uitvoeren van de concerten”. Karel vindt de passie van het zingen in de pure emotionele en lichamelijke beleving van het zingen zelf en in de samenzang met anderen.
Piet de Vries:

Piet de Vries, bas-bariton. Maakt sinds 1995 deel uit van het kwintet “Cantarosa” een vocaal ensemble met begeleiding, dat met wisselende samenstelling voorheen de namen droeg: “Rosamunde Kwintet”, en vocaal ensemble “de Roos”. Vanaf 25-jarige leeftijd zingt hij in diverse koren, ensembles en projecten, onder diverse dirigenten. Muzikale belangstelling is breed, van oude tot hedendaags muziek, met een passie voor de engelse koormuziek. Zingt vanaf ca.1990 ook solistisch in koren, ensembles en projecten. Zingt in kamerkoor “Moderato Cantabile” o.l.v. Nana Tshikhinashvili, en neemt regelmatig deel aan projecten. Zong van 1988 tot 1995 in het ”Roder Jongenskoor”, aanvankelijk als countertenor, later als bas. In deze periode zijn vele concertreizen gemaakt in en buiten Nederland en ook CD’s opgenomen. Heeft zangles en coaching genoten van o.a. Bouwe Dijkstra en Bernard Slofstra, en nam deel aan masterclasses van leden van het Nederlands Kamerkoor. Samen zingen is dubbel plezier maken.Reitze Siebesma:

Kreeg toen hij elf was zijn eerste muzieklessen op het harmonium. Op zijn twaalfde  mocht hij 's zondags de gemeentezang begeleiden. Dat deed hij twaalf jaar. Op de Kweekschool voor onderwijzers werd zijn interesse in koorzang gewekt. Van 1967-1978 zong hij als tenor bij de Groningse Bachvereniging, onder leiding van barokpionier Johan van der Meer. In 1968 begon hij als muziekdocent bij onder andere het lager huishoud- en nijverheidsonderwijs; daarna in dezelfde functie van 1980 tot 2005 bij het middelbaar beroepsonderwijs (sociaal-pedagogisch en aktiviteitenbegeleiding). In die hoedanigheid deed hij ervaring op met begeleiden, bewerkingen maken en op zoek zijn naar allerlei bronnen als inspiratie voor de lessen. Daarbij (de laatste twaalf jaar) kwam het leren gebruik maken van digitale (muzikale) media. In 2005 ging hij met pre-pensioen, en daarna namen de muziek-activiteiten alleen maar toe. Momenteel zingt hij in het Gronings Kamerkoor (sinds 2005), het koor Moderato Cantabile (sinds 2011), en een keer per maand in een (huiskamer)dubbelkwartet Resonance. Van 2001 tot 2014 was hij begeleider in een aantal projecten in Groningen, Ten Boer en Woltersum,  opgezet door de zangdocente van wie Karel Eggen zijn eerste lessen kreeg. Via Karel (en ook Piet was een bekende geworden, in een ander zang-verband) kwam hij in het voorjaar van 2011 als begeleider bij (toen nog) Rosamunde terecht. Uiteraard wil hij behalve begeleiden, als het zo uitkomt, ook wel eens wat zingen, of zo nu en dan een arrangement maken.

Powered by CouchCMS